Arcadier Learn 

Prima 5 van beste softwarebouwer voor online marktplaatsen met meerdere leveranciers

Top 5 Best Multi-Vendor Online Marketplace Software Builder

Het afgelopen jaar is er een groeiende interesse in het gebruik van Marketplace-technologie door bedrijven als onderdeel van hun digitale transformatiestrategieën. Arcadier is vaak gevraagd hoe we verschillen van andere platform bedrijven die vergelijkbare marktplaats software aanbieden.


Dit artikel dient om de vijf marktplaats-software bedrijven met meerdere leveranciers te benadrukken waar we vaak naar worden gevraagd en geeft onze eigen opvattingen over hoe ze verschillen.1) Arcadier


Arcadier is 's werelds snelst groeiende Software-as-a-Service (SaaS) -technologieprovider voor marktplaatsen, die voorziet in de behoeften aan zowel zelfbediening als op maat gemaakte marktplaatsen (ook bekend als Arcadier Enterprise) via een enkele technologiestack. In tegenstelling tot de andere marketplace-softwareleveranciers die hieronder open-source zijn, heeft Arcadier API's en ingebouwde CSS-, HTML- en JavaScript-invoer gepubliceerd om aanpassingen aan bestaande sjablonen mogelijk te maken. Beide maken aanpassingen op deze manier mogelijk. Voor degenen die misschien niet technisch van aard zijn, zorgt de gebruiksvriendelijke interface van Arcadier ervoor dat nieuwe eigenaren van marktplaatsen met een minimum aan problemen kunnen worden opgezet.


Functies zoals speciale beheerportalen voor beheerders en verkopers, eindeloze categorisatie mogelijkheden of in de meeste gevallen een aangepast domein, ze bestaan ​​allemaal onder de vele pakketten van Arcadier.


Voor wie is het goed?


Waar ondernemers, kleine bedrijven of grote bedrijven zich op de markt willen wagen, komt het aanbod van Arcadier tegemoet aan deze verschillende behoeften. Gezien de gratis beschikbare prachtige thema's van het platform die u kunt selecteren, zijn API-gecentreerde aard, maatwerk en schaalbaarheid de belangrijkste aanbiedingen die Arcadier biedt. Voor degenen die in het bijzonder geïnteresseerd zijn in het voor de eerste keer starten van een marktplaats: de oplossing van Arcadier vereist niet dat u de bank kapot maakt om een ​​marktplaats van uw voorkeur aan te passen. Arcadier biedt een scala aan pakketaanbiedingen die met u kunnen meegroeien naarmate uw bedrijf groeit.


Mocht u hulp en verduidelijking nodig hebben, Arcadier heeft een bestaand portaal met online gidsen en toegewijde klantenservice medewerkers om de zorgen weg te nemen die eigenaren van marktplaatsen zouden hebben, ongeacht of ze zich op de sjabloondocumenten of op Enterprise-oplossingen bevinden.


 

2) Sharetribe


Sharetribe is een van de bekendste SaaS-platforms om snel een marktplaats met meerdere leveranciers te bouwen en te lanceren. Eenvoudige wijzigingen in bijvoorbeeld uw kleurenthema en foto's kunnen onmiddellijk worden aangepast. In combinatie met een begeleid onboarding-proces stelt de marktplaats de gebruikers in staat de producten of diensten online te verkopen zonder technische hulp nodig te hebben.


Hoewel u met technische vaardigheden uw marktplaats verder kunt aanpassen via CSS, HTML of JavaScript, behandelt Sharetribe alle webhosting en alle online betalingen die u ontvangt, zodat u uw nieuwe marktplaats gemakkelijk kunt creëren.


Voor wie is het goed?


Voor elke ondernemer of eigenaar van een klein bedrijf die binnen enkele minuten een marktplaats wil starten, kan Sharetribe erg aantrekkelijk voor u zijn. Houd er echter rekening mee dat u voor de betaalde optie beperkt bent tot de functionaliteit van het platform. Met andere woorden: je kunt het platform niet uitbreiden. Houd er rekening mee dat u onder het laagste niveau "Hobby" -pakket van Sharetribe Go niet volledig whitelabel kunt zijn; verwijder de Sharetribe-branding. Om uw eigen aangepaste bestemmingspagina te hebben, zou u ook nog eens $ 99 per maand moeten betalen.


Als alternatief kunt u hun open source-versie gebruiken, maar dit zou meer tijd en initiële investeringen vergen om een ​​aangepaste marktplaats te ontwikkelen. U zou met ontwikkelaars moeten samenwerken om veel meer functionaliteiten en opties te implementeren en te verkennen, maar u hoeft niet te betalen voor hun open source-platform.3) Magento met marktplaats-extensie


Magento is een populair open source-platform dat veel retailers en merken hebben gebruikt om hun eigen e-commerce platform te starten. Het platform biedt ook een multi-vendor marketplace-extensie die uw e-commerce winkel omzet in een multi-vendor marketplace, waar verschillende leveranciers zich kunnen registreren om hun producten of diensten te vermelden en deze online te verkopen. Magento met Marketplace beschikt ook over een actieve ontwikkel gemeenschap voor plug-ins.


Voor wie is het goed?


Voor degenen die de voorkeur geven aan een eenvoudige eCommerce-winkel, maar toekomstplannen hebben om uw winkel in een marktplaats te transformeren, kan Magento met Marketplace nuttig voor u zijn. Het is een schaalbaar en functie-intensief platform dat mogelijk aan uw vele behoeften voldoet. Voor Magento met Marketplace is echter een initieel niveau van technische kennis vereist, en dit kan enigszins gecompliceerd zijn voor kleinere winkels.


Een ding om rekening mee te houden is dat als u van plan bent om aan te passen met bepaalde plug-ins, u zou moeten werken met het bureau dat de marketplace-plug-in heeft gemaakt in plaats van Magento zelf, ondanks het open source-karakter ervan.


Aangezien veel externe ontwikkelaars hun plug-ins ook naar Magento uploaden, kan het nogal verwarrend zijn om te kiezen welke plug-in ze moeten gebruiken. Een goede zaak om op te letten is dat de meeste gratis plug-ins geen technische ondersteuning bieden, wat betekent dat, hoewel uw implementatieproces naadloos kan zijn, de post-implementatiefase nogal gecompliceerd kan zijn.4) Shopify met meerdere leveranciers marktplaatsen-extensie


Shopify is een wereldwijd gerenommeerde e-commercesoftware voor het bouwen van een online winkel. Net als bij Magento is het inherent een enkel winkelwagentjes platform en om een ​​marktplaats te creëren, moet u de Multi-Vendor Marketplace-extensie gebruiken waarmee u uw eCommerce-winkel in een marktplaats kunt omzetten. Shopify biedt ook veel functies en gepubliceerde API's waarmee u de gewenste interface kunt aanpassen, met een drag-and-drop-builder om de frontend van de website snel en gemakkelijk te ontwerpen en met veel thema's en sjablonen.


Voor wie is het goed?


De Multi-Vendor Marketplace-applicatie zou zeker ten goede komen aan huidige Shopify-gebruikers die van plan zijn om te schalen en hun eigen marktplaats te bouwen. Met deze extensie kunt u een onbeperkt aantal leveranciers en producten toevoegen, terwijl u producten van andere e-commerce winkels kunt synchroniseren, wat handig kan zijn voor die delen van het Shopify-ecosysteem.


Het platform van Shopify is gebruiksvriendelijk en bedoeld voor gebruikers met verschillende technische ervaringsniveaus. Gezien de overvloed aan plug-ins van derden, waarvan er vele gratis zijn, kunnen gebruikers die dergelijke plug-ins aanschaffen op de lange termijn ook met bijna weinig technische ondersteuning te maken krijgen. Als u een functie op de marktplaats wilt opnemen, moet u contact opnemen met de ontwikkelaar die de marktplaats-plug-in heeft gebouwd en niet met Shopify.5) CS-Cart Multi-Vendor


CS-Cart Multi-Vendor is een professioneel marktplaats platform met een krachtig pakket van verschillende pakketten om u te helpen uw e-commerce-ondernemingen verder te ontwikkelen. Ze beweren meer dan 500 marktplaats functies te hebben en 100% open toegang tot de broncode, waardoor deze volledig aanpasbaar is.


Voor wie is het goed?


Let op het verschil tussen CS-Cart en Multi-Vendor. CS-Cart is speciaal gemaakt voor kleine en middelgrote webwinkels, terwijl de Multi-Vendor-software hun tweede op zichzelf staande eCommerce-platform aanbod is dat webwinkeliers helpt hun online meerdere marktplaatsen probleemloos te lanceren, controleren en beheren.


Als codering en marketplace-software nieuw voor u is, kunt u vertrouwen op thema's, sjablonen, lay-outs enz. Van meerdere leveranciers om u het ontwerpen van uw marktplaats te vergemakkelijken. Als u een technisch gezond persoon bent, kunt u met het 100% open-source platform de onbewerkte code met HTML en CSS aanpassen aan uw behoeften. Als u ergens tussenin ligt, biedt CS-Cart uitgebreide documentatie en online tutorials naast gratis premium technische ondersteuning gedurende 3 maanden. Houd er rekening mee dat hun ondersteuning duur kan worden na het gratis aanbod, en sommige gebruikers hebben benadrukt dat sommige geavanceerde functies de server kunnen vertragen.Gevolgtrekking:


Het bouwen van een marktplaats kan lastig zijn, vooral als u er vanaf het begin een wilt bouwen. Met het bestaan ​​van dergelijke multi-vendor marketplace-softwareleveranciers, kan iedereen gemakkelijk zijn eigen gewenste marktplaats opbouwen, ongeacht uw niveau van technische of codering achtergrond. Zelfs als u niet kiest voor Arcadier Marketplaces, zal elk van deze software platforms goed aan uw behoeften voldoen, en binnenkort heeft u een aangepaste marktplaats die wordt ondersteund door een van deze betrouwbare software bedrijven.

Create your marketplace
easily with Arcadier!

What are you waiting for?

Start your 30-day free trial today